dimarts, 3 de maig del 2016

Streptococcus spp.

Grup 5: Júlia Plaja, Paula Soriano, Laura Vilà. 


Nom:  Streptococcus spp.

Classificació:  filum:Firmicutes, classe:Bacilli, ordre: Lactobacillales, familia :streptococcaceae , gènere: Streptococcus.

Característiques morfològiques: morfologia esfèrica, forma cadenes de 2-30 cèl·lules per cadena, Gram positiu, medeix de 0.5 a 1mm de diàmetre i  és immòbil. Alguns tenen capacitat de formar càpsula. Altres: presenten capacitat hemolítica.

Característiques metabòliques: són quimioorganotròfics i homofermentadors làctics tolerants. Quan fan la fermentació reciclen el NADH al passar de piruvat a lactat. Es cultiven en medis enriquits amb sang o sèrum amb un alt contingut en diòxid de carboni amb l'objectiu d'afavorir el seu creixement.

Característes  ecològiques: aquests bacteris formen part de la flora bacteriana de la boca, pell, intestí i tracte respiratori dels humans. Podem tobar alguna varietat que provoquen malalties infeccioses mentre que n'hi ha que no ho són.
Dins el gènere Streptococcus hi ha espècies amb diferents tipus d'hemòlisi:
Beta-hemolítics:
- S. pyogenes: causant freqüent de faringitis
- S. agalactiae: meningitis i pneumònia en nadons
Alfa-hemolítics:
- S. pneumoniae: causa principal de pneumònia en adults

El seu medi òptim és àcid a una temperatura de 25 ºC.
Cadascuna de les varietats colonitza un teixit concret segons la seva adhesió amb el teixit.

Altres característiques, aplicacions o problemàtiques: són resistents a diferents antibiòtics com l'eritromicina, la penicil·lina i els antibiòtics macròlids. Algunes espècies de Streptococcus presenten la proteïna G a la seva membrana, la qual s'uneix a la part comuna dels anticossos i també a la seroalbúmina. Aquesta ultima unió té interès per les empreses biotecnològiques ja que els serveix per purificar els anticossos; entre altres aplicacions.

Trobem espècies amb càpsula, les quals poden arribar a ser molt patògenes ja que amb aquesta càpsula es poden protegir dels macròfags.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.