dimarts, 3 de maig del 2016

Corynebacterium spp

Corynebacterium spp

·         Nom: Corynebacterium spp.
          Classificació:

Fílum: Actinobacteria
Classe: Actinobacteria
Ordre: Actinomycetales
Família: Corynebacteriaceae
Gènere:  Corynebacterium

·         Característiques morfològiques:

Bacteri gram positiu, aerobi i immòbil, és un bacil pleomòrfic (morfologies irregulars) recta o lleugerament corbat, no està encapsulat ni esporulat, de uns 2 a 6 micròmetres de longitud i 0.5 micròmetres de diàmetre.
Aquest gènere es caracteritza per tenir àcids mesoaminopimèlics a la seva paret cel·lular.

·         Característiques metabòliques:

Són aerobis o anaerobis facultatius i poden presentar un metabolisme fermentatiu en determinades condicions (transformant hidrats de carboni en àcid làctic) , catalasa positiu i  ureasa negatiu.
Tot ells necessiten biotina per el seu creixement i fins i tot alguns soques necessiten a més timina i àcid p-aminobenzoic (PABA).

·         Característiques ecològiques:

Forma part de la flora nativa de la pell, boca, vagina, conducte auditiu extern, fosses nasals faringe i flora intestinal.
En la natura els trobem a molts ambients, al terra, a l’aigua i fins i tot en productes alimentaris.

·         Altres característiques, aplicacions o problemàtiques:

Algunes espècies formen part de la microbiota normal dels humans però algunes espècies són els agents causants de la diftèria (una malaltia amb uns símptomes similars a una faringitis aguda i inflor al coll)

Els que no són patògens són utilitzats en molt processos industrials com seria la maduració de formatges,  producció d’aminoàcids, degradació d’hidrocarburs...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.