Corynebacterium
spp
· Nom: Corynebacterium
spp.
Classificació:
Fílum:
Actinobacteria
Classe:
Actinobacteria
Ordre:
Actinomycetales
Família:
Corynebacteriaceae
Gènere:
Corynebacterium
· Característiques
morfològiques:
Bacteri
gram positiu, aerobi i immòbil, és un bacil pleomòrfic (morfologies irregulars) recta o lleugerament corbat, no
està encapsulat ni esporulat, de uns 2 a 6 micròmetres de longitud i 0.5
micròmetres de diàmetre.
Aquest
gènere es caracteritza per tenir àcids mesoaminopimèlics a la seva paret
cel·lular.
· Característiques
metabòliques:
Són
aerobis o anaerobis facultatius i poden presentar un metabolisme fermentatiu en
determinades condicions (transformant hidrats de carboni en àcid làctic) ,
catalasa positiu i ureasa negatiu.
Tot
ells necessiten biotina per el seu creixement i fins i tot alguns soques
necessiten a més timina i àcid p-aminobenzoic (PABA).
· Característiques
ecològiques:
Forma
part de la flora nativa de la pell, boca, vagina, conducte auditiu extern, fosses
nasals faringe i flora intestinal.
En
la natura els trobem a molts ambients, al terra, a l’aigua i fins i tot en
productes alimentaris.
· Altres característiques,
aplicacions o problemàtiques:
Algunes
espècies formen part de la microbiota normal dels humans però algunes espècies
són els agents causants de la diftèria (una malaltia amb uns símptomes similars a una faringitis aguda i inflor al coll)
Els
que no són patògens són utilitzats en molt processos industrials com seria la
maduració de formatges, producció d’aminoàcids, degradació
d’hidrocarburs...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.