Aleix Benavent Torres, Margot Bosch Altimiras, Anna Doménech Pascual
Nom Acetobacter spp.
Domini: Bacteria
Filum: Proteobacteria
Classe: Alphaproteobacteria
Ordre: Rhodospirillales
Família: Acetobacteraceae
Gènere: Acetobacter
Característiques morfològiques
Morfologia: Bacil
Agrupació: En parelles o en cadenes curtes.
Gram: Negatiu
Mida: Entre 0,6 i 4 micròmetres.
Motilitat: Amb flagels laterals o perítrics o sense flagels.
Càpsula: No en té.
Espora: No en fa.
Pigmentació: La majoria no fan pigments. Una minoria fa pigments marrons, es veuen colònies roses per les porfirines.
Agrupació: En parelles o en cadenes curtes.
Gram: Negatiu
Mida: Entre 0,6 i 4 micròmetres.
Motilitat: Amb flagels laterals o perítrics o sense flagels.
Càpsula: No en té.
Espora: No en fa.
Pigmentació: La majoria no fan pigments. Una minoria fa pigments marrons, es veuen colònies roses per les porfirines.
Característiques metabòliques
Tipus de metabolisme: Quimioorganoheterotròfic, Respirador.
Font de poder reductor (electrons): Etanol que s’oxida a àcid acètic i CO2. Acetat i lactat que s’oxida a CO2 i aigua.
Font de carboni: Sucres i alcohols.
Acceptor extern d’electrons: Oxigen. Nitrit i nitrat que es redueix a amoníac i hidrogen.
Reciclatge de NADH: No reciclen el NADH perquè fan la respiració.
Requeriments específics (particularitats fisiològiques): Aeròbic estricte
Tipus de metabolisme: Quimioorganoheterotròfic, Respirador.
Font de poder reductor (electrons): Etanol que s’oxida a àcid acètic i CO2. Acetat i lactat que s’oxida a CO2 i aigua.
Font de carboni: Sucres i alcohols.
Acceptor extern d’electrons: Oxigen. Nitrit i nitrat que es redueix a amoníac i hidrogen.
Reciclatge de NADH: No reciclen el NADH perquè fan la respiració.
Requeriments específics (particularitats fisiològiques): Aeròbic estricte
Característiques ecològiques
Òptims:
Temperatura (25 - 30ºC) / pH: 5,4 – 6,3.
Rangs de
creixement: 24 - 48 hores d’incubació. S’atura el creixement amb sulfur
d’hidrogen.
Hàbitat: Aeròbic
on hi hagi sucres i carbohidrats.
Ambients
(llocs on es troben): Flors, fruits i cereals. Descomponedors de vi, cervesa,
vinagre. Plantes com la del cafè i la de la canya de sucre.
Ubiqüitat:
Viuen al menjar i a l’aigua.
Dispersió: En tots els animals.
Dispersió: En tots els animals.
Altres característiques, aplicacions o problemàtiques
Patologies: A humans i animals cap de coneguda. En quantitats massives pot provocar al·lèrgies.
Productes d’interès biotecnològic/industrial: Producció de vinagre (àcid acètic).
Contaminació: De vins, cerveses i sidres.
Malalties: Podridures a pomes i peres i la malaltia del color rosa de la pinya.
Bibliografia:
1.-MicrobeWiki. (16 de juliol 2010). Acetobacter. Recuperat el 1 de maig de
2016 de l’adreça https://microbewiki.kenyon.edu/index.php/Acetobacter
2.-MicrobeWiki. (16 de maig de 2012). Acetobacter
aceti. Recuperat el 1 de maig de 2016 de l’adreça https://microbewiki.kenyon.edu/index.php/Acetobacter_aceti
3.-Hardy Diagnostics . (2016). Acetobacter. Recuperat el 1 de maig de 2016 de l’adreça https://catalog.hardydiagnostics.com/cp_prod/Content/hugo/Acetobacter.htm
4.-Wikipedia. (20 de juliol de 2015). Acetobàcter. Recuperat el 1 de maig de
2016 de l’adreça https://ca.wikipedia.org/wiki/Acetob%C3%A0cter
5.-The free dictionary. (2016). Acetobacter. Recuperat el 1 de maig de 2016 de l’adreça http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/Acetobacter
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.