dilluns, 2 de maig del 2016

Acetobacter sp.

Aleix Benavent Torres, Margot Bosch Altimiras, Anna Doménech Pascual

Nom      Acetobacter spp.

Domini: Bacteria
Filum: Proteobacteria
Classe: Alphaproteobacteria
Ordre: Rhodospirillales
Família: Acetobacteraceae
Gènere: Acetobacter

Característiques morfològiques

Morfologia: Bacil
Agrupació: En parelles o en cadenes curtes.
Gram: Negatiu
Mida: Entre 0,6 i 4 micròmetres.
Motilitat: Amb flagels laterals o perítrics o sense flagels.
Càpsula: No en té.
Espora: No en fa.
Pigmentació: La majoria no fan pigments. Una minoria fa pigments marrons, es veuen colònies roses per les porfirines.

Característiques metabòliques

Tipus de metabolisme: Quimioorganoheterotròfic, Respirador.
Font de poder reductor (electrons): Etanol que s’oxida a àcid acètic i CO2. Acetat i lactat que s’oxida a CO2 i aigua.
Font de carboni: Sucres i alcohols.
Acceptor extern d’electrons: Oxigen. 
Nitrit i nitrat que es redueix a amoníac i hidrogen.
Reciclatge de NADH: No reciclen el NADH perquè fan la respiració.
Requeriments específics (particularitats fisiològiques): Aeròbic estricte

Característiques ecològiques

Òptims: Temperatura (25 - 30ºC) / pH: 5,4 – 6,3.
Rangs de creixement: 24 - 48 hores d’incubació. S’atura el creixement amb sulfur d’hidrogen.
Hàbitat: Aeròbic on hi hagi sucres i carbohidrats.
Ambients (llocs on es troben): Flors, fruits i cereals. Descomponedors de vi, cervesa, vinagre. Plantes com la del cafè i la de la canya de sucre.
Ubiqüitat: Viuen al menjar i a l’aigua.
Dispersió: En tots els animals.

Altres característiques, aplicacions o problemàtiques

Patologies: A humans i animals cap de coneguda. En quantitats massives pot provocar al·lèrgies.
Productes d’interès biotecnològic/industrial: Producció de vinagre (àcid acètic).
Contaminació: De vins, cerveses i sidres.
Malalties: Podridures a pomes i peres i la malaltia del color rosa de la pinya.

Bibliografia:
1.-MicrobeWiki. (16 de juliol 2010). Acetobacter. Recuperat el 1 de maig de 2016 de l’adreça https://microbewiki.kenyon.edu/index.php/Acetobacter
2.-MicrobeWiki. (16 de maig de 2012). Acetobacter aceti. Recuperat el 1 de maig de 2016 de l’adreça https://microbewiki.kenyon.edu/index.php/Acetobacter_aceti
3.-Hardy Diagnostics . (2016). Acetobacter. Recuperat el 1 de maig de 2016 de l’adreça https://catalog.hardydiagnostics.com/cp_prod/Content/hugo/Acetobacter.htm
4.-Wikipedia. (20 de juliol de 2015). Acetobàcter. Recuperat el 1 de maig de 2016 de l’adreça https://ca.wikipedia.org/wiki/Acetob%C3%A0cter

5.-The free dictionary. (2016). Acetobacter. Recuperat el 1 de maig de 2016 de l’adreça http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/Acetobacter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.