Staphylococcus spp.
- Classificació:
- Regne: Bacteria
- Filum: Firmicutes
- Classe: Bacilli
- Ordre: Bacillales
- Família: Staphylococcaceae
- Gènere: Staphylococcus
- Característiques morfològiques:
Són cocs, s’agrupen en estafilococs, són grams positius, mesuren 0.6μm aproximadament i no tenen flagel. Presenten una pigmentació entre groc i blanc.
- Característiques metabòliques:
Com a font d’electrons i font de carboni tenen matèria orgànica de manera que quan respiren obtenen energia a mitjançant reaccions redox i l’acceptor final d’electrons és l’oxigen; per tant són organismes quimiorganoheterotròfics.
- Característiques ecològiques:
La velocitat de creixement més elevada l’aconsegueix entre 5-25ºC però també es pot reproduir entre els 27-30ºC. Es poden trobar a molts hàbitats i al cos de molts animals (sobretot a les mucoses). Formen part de la microbiota normal, però són potencialment patògens en casos de pacients immunocompromesos.
- Altres característiques, aplicacions o problemàtiques:
Eva Milà, Laia Rodríguez, Israa Rila, Núria Pou
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.