dimarts, 3 de maig del 2016

Halomonas spp.

Nom: Halomonas

Classificació: 

  • Filum: Proteobacteria
  • Classe: Gammaproteobacteria
  • Ordre: Oceanospirillales
  • Família: Halomonadaceae
  • Gènere: Halomonas

Característiques morfològiques: és un bacteri Gramnegatiu. Presenta morfologia colonial fusiforme amb colònies llises, brillants, opaques i blanques. La morfologia cel·lular és en forma de bacils o cocbacils. Presenta flagelació polar o perítrica. La mida de les colònies varia entre 2 i 4 mm en funció de la fase de creixement.

http://barneybioproductslab.cfans.umn.edu/marinobacter-aquaeolei-vt8/



Característiques metabòliques: tenen un metabolisme respiratori i utilitzen l’O2 com a acceptor final d’electrons. Redueixen NO3 a NO2, poden viure en condicions d’anaerobiosi en presència de NO3, utilitzen el malonat i fan fermentació de la glucosa. Són catalasa positius. Oxiden sucrosa, glicerol, manosa i celobiosa. És succeptible a HgCl2.


Característiques ecològiques: necessita un pH d’entre 5 i 9 per crèixer així com una temperatura de 30ºC (temperatura òptima) i una concentració de sals d’entre 0,5 i 2,5M. És halotolerant, per això creix en ambients aquàtics hipersalins com les salines solars d’Australia, Sinaí i Egipte, el Mar Roig i la Vall del Rift a l’Àfrica i en sòls hipersalins. És el grup que comprèn més bacteris halofils.
 
Altres característiques, aplicacions o problemàtiques: pel que fa al contingut de guanina i citosina, la variació és molt superior al 10 mols % recomanat per Owen i Pitcher. Pot generar infeccions en ferides obertes presentant-se com una colònia mucosa i incolora. Algunes espècies poden produir exoenzims, exopolisacàrids (EPS) i altres productes valuosos per l’indústria biotecnològica. 
Aquests microorganismes produeixen soluts compatibles que els proporciona la capacitat d’estabilitzar i protegir enzims, a més de diverses aplicacions tant en la indústria cosmètica com en la dermofarmàcia, agricultura i medicina.
Produeixen solucions d’alta viscositat que poden ser capaces de gelificar a pH àcid. Tenen capacitat emulsionant i algunes altres espècies en tenen de desintoxicant. Recentment s’ha descobert una espècie, Halomonas titanicae, capaç de degradar l’acer dels vaixells, aquesta espècie podria suposar un problema ja que accelera la corrossió d’aquest material.



Grup 3.7 : Marta Hostench Diaz, Sònia Lara Rull, Eva Viñolas Torres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.